Ons merk

MOLINEL ontwerp en realiseert professionele kleding en technische beschermingen die in elke situatie betrouwbaar zijn. Alle hoogtechnische kledingstukken werden ontworpen en getest met professionals, om borg te staan voor een intens gebruik in de meest extreme omstandigheden.

MOLINEL biedt elke professional en elk beroep de oplossing die het beste inspeelt op elke professionele en specifieke behoefte.

MOLINEL staat sinds 1845 voor techniciteit, bescherming (persoonlijke beschermingen – EPI, Europese normen – EN), aandacht voor de ergonomie en design van vernieuwende producten.

Professionele en duurzame uitrustingen.

Sinds 1845 biedt het bedrijf Molinel zijn cliënten bestendige producten van kwaliteit, die aansluiten op de behoeften van de dragers.

Beroepen en professionals hebben zich door de jaren heen ontwikkeld, en zijn ingrijpend veranderd, niet in de laatste plaats door vele innovaties.

Molinel heeft kunnen constateren dat deze ontwikkelingen gevolgen hebben gehad voor de behoeften en werkgewoontes van professionals. Daarom heeft Molinel, vanaf de jaren 2000, een waar «Expert» beleid ingezet, met de belofte authentieke en technische lijnen te ontwerpen in samenwerking met professionals. Behalve de «algemene» kledinglijn, is het bedrijf Molinel dus de eerste op de markt met kleding voor professionals die aansluit op hun beroepswereld.

De Molinel producten garanderen iedere gebruiker een doeltreffende bescherming tegen de voornaamste gevaren die de beoefening van zijn beroep met zich meebrengen.

Molinel staat voor de garantie van een uniek kledingstuk, gemaakt om bescherming te bieden onder de moeilijkste omstandigheden, met een duidelijke voorsprong op gebied van ergonomie, veiligheid en comfort.

Het merk Molinel is vandaag DE referentie op gebied van professionele uitrusting en werkkleding. Door te kiezen voor een MOLINEL uitrusting, kiest u voor het avontuur van een merk die u zal leiden tot een project voor de toekomst, met het ontwerp en vervaardiging van de innovaties van morgen waar iedereen profijt van heeft.

MOLINEL, een merk van de groep ALSICO France

ALSICO France: Franse groep, leider op gebied van ontwerp en vervaardiging van werkkleding en PBM.

Met sterke merken, experts op gebied van werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor ieder vakgebied, positioneert ALSICO France zich als een van de grootste in Frankrijk. En geniet een steeds groter wordende bekendheid op Europees gebied, dankzij het dynamisme van de Groep ALSICO.

Deskundigheid en mankracht

Door zijn verschillende filialen kan ALSICO France bouwen op een erkende expertise in de branche werkkleding en PBM. Om de ontwikkelingen te volgen in de verschillende vakgebieden, en oplossingen te kunnen bieden op gebied van kleding en uitrusting die perfect aansluiten op de eisen in de verschillende vakgebieden, heeft ALSICO France een beleid van research en innovatie. Ondersteund door groeiende interne krachten heeft ze de mogelijkheid een speciaal proces hiervoor op te zetten.

Het proces ALSICO France is georiënteerd op klanttevredenheid, en garandeert de vervaardiging van ergonomische werkkleding van hoge kwaliteit, die comfort, bescherming, veiligheid en geavanceerde technologie combineren.

Kerngegevens ALSICO France

64 miljoen euro omzet
18 personen fulltime op productontwikkeling /stijl en research
7 productielocaties over de wereld
2 000 personen in de productie
90 000 kledingstukken vervaardigd per week
1 miljoen stukken permanent in voorraad
Meer dan 18 000 m2 aan opslagruimte