Focus op werkkleding: de slagers

De slagers en hun werkkleding

Gedreven professionals als ambachtelijke slagers, worstmakers en traiteurs hebben vooral behoefte aan functionele werkkleding, dat comfortabel en onderhoudsvriendelijk is. Deze professionals werken met respect voor de vele tradities in hun vak, en zijn gesteld op de kledingvoorschriften die van generatie op generatie overgedragen zijn. Nu blijkt dat juist deze professionals steeds meer op zoek zijn naar stijlvolle, eigentijdse werktenues, die aansluiten bij het bedrijfsimago… en hun eigen wensen. Molinel heeft dat goed begrepen.

Zowel achter de schermen als op de voorgrond, in contact met zijn klanten, moet de professional er verzorgd uit zien. Als antwoord op deze behoefte representatieve werkkleding, heeft Molinel de ideale oplossing: het Kopa jasje! Deze biedt een ongekend comfort dankzij de bacteriedodende band op de rug; de mouwen zijn verstelbaar voor meer bewegingsvrijheid en betere pasvorm. Gecombineerd met een schort en muts ziet de professional er verzorgd uit voor zijn klanten!

Kleding die alles in huis heeft voor een modern bedrijfsimago, met respect voor traditie…

Op 1 januari 2011 had het INSEE, de Franse CBS 11 266 slagersbedrijven, en 4 197 worstmakerijen geregistreerd. Deze detailwinkels vertegenwoordigen het grootste deel van de kleine bedrijven. De slagerijen bestaan voor ongeveer 95 % uit zaken met minder dan 10 werknemers (tegen 93 % voor worstmakerijen).

Wist u dat?

Vleesverkoop is een heel oud beroep, dat ontstaan is in het antieke Rome. Het worstenmakersvak heeft zich ontwikkeld toen het mogelijk werd vlees goed te bewaren zonder dat er ijs of koude-bron was.